In de twee, minder verlopen eerste etappes had hij het al aangekondigd: in de derde en laatste rit van de Volcat BTT moest het gaan gebeuren. Hans Becking hield zich aan zijn woord. Hij won zondag de korte slotetappe van deze Spaanse meerdaagse (UCI.S2).

De Nederlander van het Italiaanse DMT was opgelucht. “Eindelijk een keer een overwinning dit seizoen”, zei hij. “Ik kan het nog.”

Becking versloeg na 40 kilometer de Griekse ex-wereldkampioen Ilias Periklis en Vlad Dascalu in de sprint. Hij werd uiteindelijk vierde in het eindklassement, dat met overmacht werd gewonnen door zijn teamgenoot Tiago Ferreira.

Thom Bonder eindigde met een zeventiende plek ook sterk. Het leverde de coureur van Mijnbad/Giant een 23e plek in het eindklassement op (goed voor een paar UCI-punten). Marc de Maar haalde de eindstreep niet. Dat deed een gehavende Remco Smits (valpartij) wel. Hij werd 53e in de laatste rit en 66e in het eindklassement.

Uitslagen Volcat BTT 2018