Het zit Hans Becking nog niet mee in de Volcat BTT. De Nederlandse marathonbiker van DMT werd voor de tweede dag op rij zesde in de Spaanse meerdaagse, terwijl er voor de tweede dag op rij misschien wel meer in had gezeten.

Waar Becking vrijdag zijn motor opblies en vanaf de leidende positie terugviel, maakte hij vandaag noodgedwongen een opmars. “Mijn teamgenoot Tiago Ferreira was in de aanval, zodat ik mooi kon verdedigen in de achtervolgende groep”, liet Becking aan Bikesight weten. “Daar zat ik prima, totdat we verkeerd reden. Daarna moest ik van plek veertien terugkomen, gelukkig had ik wel betere benen dan gisteren. De hoop is nu gevestigd op de laatste dag, dan voel ik me altijd het beste.”

Pleister op de wonde voor Becking: Ferreira won de etappe en is met ruime voorsprong de nieuwe leider in het algemene klassement. Marc de Maar werd achter Becking de tweede Nederlander, op een 19e plaats. Thom Bonder reed ook voor die positie, totdat hij de aansluiting verloor door mechanische pech. Hij werd uiteindelijk 28e.

Uitslagen Volcat BTT 2018