Waar hij gewend is voor duizenden supporters winnend over de streep te komen, reed hij nu een vrijwel lege finishtent in. Hij zal er – hem kennende – niet minder schik om hebben gehad. Mathieu van der Poel schreef maandag La Hallonienne op zijn naam. Hij bleef in de ruim 70 kilometer lange marathon rond Grand-Halleux de Deen Sören Nissen een paar minuten voor.

Van der Poel zette daarmee zijn mislukte deelname van vorig jaar recht. Hoewel het nu modderig was, was het toen een stuk slechter. In leidende positie gaf Van der Poel er toen de brui aan. Nu reed hij na 3.36 uur over de streep. Achter Nissen werd de Belg Joris Massaer derde.

Tim Smeenge (Grinta-Bestrating.nl) reed ijzersterk en werd twaalf minuten achter Van der Poel vierde, nog voor de Belg Wout Alleman. Christian de Graaff werd dertiende.

La Hallonienne was de openingsmanche van de Belgische wedstrijdserie BAMS.

Uitslag La Hallonniene 2018