Hannah van Boven sluit zich per direct aan bij het MijnBAD – Liv/Giant Offroad Team. In de afgelopen weken was het 18-jarige mountainbiketalent Capelle aan den IJssel al aanwezig bij een trainingsweekend van het team en reed ze samen met Monique Zeldenrust naar de overwinning in de Algarve Bike Challenge. De samenwerking beviel beide partijen goed, waarna besloten is om verder vorm te geven aan die samenwerking.

Van Boven is nog een vrij onbeschreven blad. Ze rijdt pas sinds 2016 wedstrijden. Dat ging haar tot nu toe echter wel zeer goed af. In Landgraaf werd ze in juli van het afgelopen jaar zelfs Nederlands kampioene mountainbike bij de junior vrouwen. “Iedereen wil elkaar in dit team beter maken en dat vind ik erg leuk”, zegt Van Boven over haar transfer. “De combinatie tussen hard trainen en plezier vind ik erg fijn en we hebben de begeleiding en ikzelf hebben dezelfde visie over bepaalde doelen.”

Teamverantwoordelijke Jan Weevers is blij om Van Boven toe te kunnen voegen aan zijn selectie. “Hannah is een renster die pas enkele jaren wedstrijden aan het fietsen is, maar toch al een hoog niveau heeft”, zo zegt hij. “Dat is een mooie basis voor ons om vanuit verder te werken. Ik ben er van overtuigd dat wij haar stappen kunnen laten zetten. Dat is ook altijd ons uitgangspunt bij het team dat zich richt op de ontwikkeling van offroad-talenten.