Ooit was er al de Bikesight.nl Bergprijs tijdens de Hel van Groesbeek, maar toen was er niet zo’n mooie prijs te winnen als afgelopen zaterdag tijdens de Bar End Marathon in Apeldoorn. Daar lag er voor de King en Queen of the Mountain op het Strava-klimsegment van het parcours een supermooie wielset van 9th Wave klaar.

Die sets gingen uiteindelijk naar Rob Gambon en Monique Zeldenrust. Met name bij de mannen werd er flink gestreden om de wielen van 9th Wave. Gambon en Erik Groen (zijn teamgenoot bij Stappenbelt Specialized) spaarden zich in hun strijd om de winst op de 70 kilometer bewust voor de oplopende strook van 2 kilometer en 34 hoogtemeters.

Gambon was met een tijd van iets boven de vier minuten net iets sneller dan zijn Groen, samen bleven ze Marc de Maar en Robbert de Nijs (kopgroep op de 105 kilometer) een paar seconden voor. Voor de cijferfetisjisten: hij haalde een gemiddelde van 30,3 kilometer per uur, had een gemiddelde hartslag van 190 en leverde in 4.07 minuten een vermogen van 483 watt.