Hans Becking is, zoals we van Nederlands meest constante mountainbiker kunnen verwachten, prima begonnen aan de Andalusia Bike Race. De renner van het Italiaanse DMT werd zondag derde in de openingstijdrit van de pittige Spaanse zesdaagse (UCI.S1).

Becking had krap 1 uur en 6 minuten nodig voor de 32 kilometer en ruim 400 hoogtemeters. Hij gaf een half minuutje toe op de Tsjechische winnaar Matous Ulman en twintig seconden op zijn Portugese teamgenoot Tiago Ferreira.

In het zwaarbezette veld was Gerben Mos (KMC-Fruit to Go) met een 36e plek de tweede Nederlander. Karen Brouwer, die afgelopen dagen niet helemaal fit was, miste op een haar na het podium bij de elite-vrouwen. Acht seconden achter nummer drie Marlene Jakobsen werd de teamgenote van Mos vierde. De etappezege bij de vrouwen was voor Chloe Woodruff.

Alle uitslagen Andalucia Bike Race