Het is de traditionele overgangsetappe tussen het cyclocross-seizoen en het marathon en cross-country mountainbikeseizoen: de Classique d’Alphen. De krap veertig kilometer lange koers over de singletracks op recreatiepark ‘t Zand draaide zondag uit op een vooral Belgische strijd. Vincent Meyvis won, als vaker. Hij klopte na 1 uur en 20 minuten zijn landgenoot Joris Massaer met 13 seconden.

Als altijd hadden locals Bart Jacobs (Gilze) en Sjoerd Meijdam (Tilburg) ook weer hun jaarlijkse piekmoment. Zij finishten net als voorgaande jaren kort en werden knap derde en vierde, nog voor nummer vijf Bas Peters.

Na Dave de Cleyn, Anco Korteweg, Wim van Roey en Patrick Roos complementeerde Erik Dekker de top tien. Bij de vrouwen won Kiki van Asselt met een voorsprong van twee minuten op Teuntje Beekhuis.

Volledige uitslag Classique d’Alphen 2018