Anna van der Breggen heeft stand gehouden in de laatste xc-race van Cyprus Sunshine Cup (UCI.HC). De Olympische kampioene – volgende week opent ze haar wegseizoen met de Strade Bianche – finishte voor het eerste in vier dagen buiten het podium, maar had voldoende marge op onder meer Annika Langvad.

Langvad won de rit voor Erin Huck en Anne Tauber. Na in de ritten in lijn net niet met de eersten mee te kunnen, liet de Nederlands kampioene (CST-Sandd) op het lastige parcours nog maar eens zien dat ze een echte xc-specialiste is. Ze eindigde uiteindelijk als achtste in de einduitslag.

Van der Breggen ging in het begin goed mee, maar klikte in een afdaling per ongeluk uit haar pedaal en ging onderuit. Ondanks dat tijdverlies (en het verlies van vertrouwen) kwam de renster van Boels-Dolmans ‘gewoon’ als vierde over de meet. Ze hield in het klassement meer dan twee minuten voorsprong op de Deense wereldkampioene.

Mannen
Bij de mannen won Howard Grotts de laatste rit, voor  Titouan Carod, Sebastian Fini Carstensen en eindwinnaar Lars Forster. David Nordemann (ook CST-Sandd) reed opnieuw met de beste mee, kwam als achtste binnen en verzekerde zich van de vierde plek in het eindklassement.

Jasper Ockeloen (Grinta-Bestrating.nl) eindigde met een 28e plek in de daguitslag en werd 23e in het eindklassement. Erik Groen en Rob Gambon werden respectievelijk 56e en 42e in de eindrangschikking.