De exacte uitslagen hebben we inmiddels grotendeels binnen, dus  hierbij een update uit de Costa Blanca Bike Race. Daar werd, het Snow Bike Festival daargelaten, het Europese mountainbikeseizoen donderdag geopend door meerdere Nederlanders.

Er zijn een aantal mooie duo’s die meedoen. Hans Becking – overgestapt naar het Italiaanse DMT – rijdt met zijn nieuwe teamgenoot Tiago Ferreira. Het Nederlands-Portugese duo kwam in de openingsetappe van 45 kilometer kansrijke positie boven op de langste beklimming. Daar verloren ze echter tijd vanwege het ontbreken van bordjes. Local Sergio Mantecon en Jan Skarnitzl wisten de weg en reden zo in 2.18.52 naar de zege, de licht gefrustreerde Becking en Ferreira finishten op ruim twee minuten achterstand als als derde.

Jasper Ockeloen (Grinta-Bestrating.nl) rijdt voor de gelegenheid met de Let Martins Blums. Zij kwamen op zes minuten achterstand als achtste over de meet.  Robbert de Nijs vervangt bij CST-Sandd-American Eagle de geblesseerd geraakte David Nordemann. Samen met zijn Belgische partner Didier Bats kwam de Noord-Hollander als negentiende binnen. “Didier legde me flink op de pijnbank”, zei De Nijs over de race. “Ik ben nog niet op mijn wedstrijdgewicht en nog niet in topvorm, ook omdat ik deze wedstrijd niet gepland had. Op de beklimming had ik het erg zwaar, in de laatste snelle kilometers konden we samen nog wat teams achter ons laten. Ik hoop dat het de komende dagen beter gaat.”

Voor het gelegenheidsduo Remco Smits (Olympia Cicli) en Thom Bonder (Mijnbad-Giant) begon de rit dankzij een kettingbreuk van Smits met een domper. Vanuit het achterveld probeerden ze nog een opmars te maken, maar dat was op de vele singletracks lastig. Bart Brentjens en Erik Dekker kwamen in de Masters-categorie als derde over de meet.