Hij is in Nederland op dit moment de beste op het vlakke strand, maar dat hij ook een stukje omhoog kan rijden liet hij vrijdag nog maar eens zien. Jasper Ockeloen werd met zijn Letse teamgenoot Martins Blums knap derde in de klimtijdrit van de Costa Blanca Bike Race.

Ockeloen en Blums (uitkomend voor CST-Sandd) hadden voor de 14 kilometer lange chrono (eindigend met 400 meter á 35%) 33.23 minuten nodig. Alleen Sergio Mantecon en Jan Skarnitzl (32.53) en dagwinnaars Sebastian Fini Carstensen en Grant Ferguson (32.12) waren sneller.

“Martins deed aan het begin wat meer, en ik op de snelle stukken en aan de start van de slotklim”, zei Ockeloen. “We haalden twee teams in, maar hadden niet verwacht zo kort te eindigen. We zijn echt superblij met deze podiumplek.”

Voor Hans Becking zat het na de pech van gister (bordjes weg) opnieuw niet mee. Zijn teamgenoot Tiago Ferreira raakte met zijn fiets verstrikt in het ijzer van een oud matras. De kostbare tijd die het tweetal van DMT daarmee verloor kostte ze misschien wel een podiumplek, want nu werden ze nog vierde (33.31).

Ook de andere Nederlanders reden sterk. CST-Sandd-gastrijder Robbert de Nijs kwam met Didier Bats als negende binnen (33.58). Remco Smits en Thom Bonder herpakten zich na hun kettingbreuk van gisteren en scoorden de 27e tijd.