Anna Tauber verruilt rijdt komend seizoen voor CST-Sandd-American Eagle. De Nederlands kampioene komt over van Habitat. Bij de ploeg van mountainbike-icoon Bart Brentjens – op dit moment de nummer één van de wereldranglijst – hoopt Tauber toe te werken naar een medaille op de Olympische Spelen van Tokio.

Tauber reed dit jaar voor het eerst wereldbekers bij de elite-vrouwen en deed dat erg sterk, met een zesde plaats als beste resultaat. Daarnaast pakte ze brons op het EK U23. “We zijn erg blij Anne te mogen verwelkomen in ons team”, zegt Brentjens. “Ze is een multi-disciplinair atlete en is een echte topsporter. Haar ambitie is hetzelfde als die van ons, een medaille in Tokio. We hopen haar de perfecte omstandigheden te bieden om dat doel te bereiken.”

Ook Tauber zelf is vanzelfsprekend blij met haar overstap. “Ik kijk er naar uit met het team samen te werken”, zegt ze. “Ik wil me komend jaar opnieuw verbeteren en ik heb er vertrouwen in dat Bart en zijn staf me daarbij kunnen helpen.”

“Ik wil me komend jaar opnieuw verbeteren”

Ze is daarna dankbaar richting haar oude ploeg, die haar de kans gaven zich als marathonschaatser te ontwikkelen tot mountainibiker. “Ze hebben me al de support gegeven die ik nodig had, en ook de vrijheid die ik wilde.”

Habitat-teammanager Maarten Kemperman wenst Tauber succes bij de nieuwe stap in haar carrière. “We hopen dat ze in de toekomst nog verder doorgroeit.”