Een mooie nieuwe wending in de carrière van Hans Becking. De nummer tien van de wereldranglijst (31) verruilt per onmiddellijke ingang CST-Sandd voor de het Italiaanse DMT Racingteam by Marconi. Becking heeft een drie-jarig contract getekend verlegt daarmee ook zijn focus: hij zal zich volledig gaan richten op de discipline marathon.

“In de cross-country zit ik aan mijn plafond”, verklaart Becking zijn overstap. “In het marathonbiken heb ik het gevoel dat ik me nog kan verbeteren. DMT is daarbij voor mij de ideale leerschool.”

Becking wordt bij DMT ploeggenoot van ex-wereldkampioen Tiago Ferreira. Hij gaat met de Portugees meerdere duo-meerdaagsen rijden, waaronder de Portugal Tour MTB, La Leyenda del Dorado en de Brasil Ride. Vanzelfsprekend zijn ook EK (april) en WK (september) marathon (beide in Italië) een belangrijk doel voor de in het Belgische Wetteren woonachtige coureur. “Tiago is een van mijn grote helden in de sport”, zegt Becking. “Dat ik samen met hem kan gaan koersen maakte de keuze voor mij een stuk makkelijker”

Afgelopen seizoen, zijn zesde bij het team van Bart Brentjens,  was Becking misschien wel sterker dan ooit. Mede door sterke optredens in de wereldbekers én in vele (meerdaagse) marathons klom hij op naar de tiende plek op de UCI-wereldranglijst. Volgend seizoen zal hij dus geen World Cups meer rijden. “Maar waarschijnlijk zal ik zo nu en dan wel nog een nationale xc-wedstrijd rijden.”