Erik Dekker heeft een zeer succesvolle Crocodile Trophy (UCI.S1) achter de rug. De voormalige wegrenner won de afgelopen week in de Australische outback een etappe en eindigde na zeven dagen en meer dan 660 kilometer zware kilometers als derde overall in het eindklassement.

De eindzege ging na een spannende, nek-aan-nek strijd naar de Canadees Leandre Bouchard, die zijn landgenoot Andrew L’Esparance na meer dan 27 uur koers slechts een minuutje voorbleef. Esparance schreef de laatste etappe (een tijdrit van 30 kilometer) op zijn naam, maar dat was niet voldoende om het gat op Bouchard te dichten.

Dekker was oppermachtig in het ‘amateur-klassement’ en profiteerde van die status in de vijfde etappe. Omdat Bouchard en L’Esparance vanwege de kleine verschillen vooral naar elkaar keken, kreeg Dekker (die geen gevaar was) de kans om alleen weg te rijden en solo over de meet te komen. An sich al een knappe prestatie, maar helemaal omdat de Nederlands xc-kampioen bij de veertigplussers daags daarvoor hard was gevallen en met een flinke kniewond kampte.

Alle uitslagen van de Crocodile Trophy