We zouden natuurlijk dit bericht kunnen beginnen met de mooie overwinning die Milan Vader boekte op zijn thuisparcours in Sittard, maar we beginnen een keer met een vijftiende plek. Want met die positie sloot Jeroen Boelen tijdens de finalemanche van de Benelux Cup zijn xc-carrière af. 

Mooi voor de coureur van Stappenbelt Specialized dat hem dat nog één UCI-puntje opleverde. Boelen, die de komende weken wel nog aan de start staat van het NK Marathon en de Hondsrug Classic, kan terugkijken op een mooie weg- en mtb-carrière, waarin hij veel mooie overwinningen boekte. Als gewaardeerd coureur in het veld werd hij na afloop toch nog op het podium geroepen.

Voorin de wedstrijd toonde Hans Becking zijn nog steeds uitstekende vorm, maar na een kopstart lijkt het lange seizoen bij de altijd constante coureur van CST-Sandd zijn tol te eisen. Hij werd bijgehaald door Bart de Vocht en Vader en moest het tweetal in de slotfase laten gaan. Achter Erno McCrae, Eski Evensen-Lie en Kevin Panhuyzen was Frank Beemer op de zevende plek de derde Nederlander van de dag. Ook Sam de Nijs en Erik Groen haalden de top tien, de laatste verzekerde zich daarmee van de eindzege in de Benelux Cup.

Bij de vrouwen maakten Denise Betsema, Lotte Koopmans en de Schotse Isla Short er een mooie strijd van. Betsema lag een tijd op kop, Koopmans leek in de slotfase ook nog kans te maken op de zege, maar het was Short die met een sterk eindschot met de overwinning aan de haal ging. Betsema werd twee, Koopmans drie.

Daarnaast waren er in Sittard overwinningen Lukas Malezseski (nieuwelingen), Rob Gambon (junioren), Hannah van Boven (junior-vrouwen) en Puck Pieterse (nieuweling-meisjes). In de amateur-categorieën waren Arno Tureluren (amateurs), Gerrit Delfosse (40+), Ronny Geerts (50+) en Gody Jacobs (30+) de beste.

Later meer over de eindklassement van de SSangYong Benelux Cup.

Uitslagen Benelux Cup Sittard 2017