Wie als Nederlander UCI-punten wilt verdienen voor de wereldrangijst moet in 2018 vooral in het buitenland zijn. Op de concept kalender 2018 van de UCI staat voorlopig slechts één Nederlandse cross-countrywedstrijd, de Benelux Cup in Zoetermeer.

Dit seizoen zijn er drie xc-races met UCI-status. Zoetermeer, Nieuwkuijk en komend weekeinde de finale van de Benelux Cup in Sittard. Het is op de redactie van Bikesight niet duidelijk of die laatste twee wedstrijden in 2018 ook daadwerkelijk van de UCI-kalender verdwijnen, of dat ze later nog ‘aangemeld’ worden. Ook de wedstrijd van de City Mountainbike (dit jaar in Apeldoorn) ontbreekt nog op de kalender.

In België zijn er voorlopig zeven UCI-wedstrijden aangemeld, diverse soorten (van xc, tot meerdaagse en marathon).

De concept kalender van de UCI is hier te bekijken.