Deze week werd ze wereldkampioene tijdrijden op de weg, over krap drie weken staat Annemiek van Vleuten voor een nieuwe uitdaging. De renster van Orica zal dan tijdens de Bart Brentjens Challenge een gooi doen naar de Nederlandse marathontitel op de mountainbike. 

Aan Van Vleuten de taak om de ijzersterke serie van Hielke Elferink – zij werd vier keer op rij kampioen – te doorbreken. Van Vleuten deed al eens eerder aan het NK mee: in 2015 pakte ze zilver achter Elferink.

De volledige startlijsten van de Bart Brentjens Challenge zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat ook bij de mannen enkele sterke wielrenners mee gaan doen, waaronder Bram Tankink. Inschrijven voor het het NK (of een van de toertochten) is nog steeds mogelijk via de vernieuwde site van de wedstrijd, die op 8 oktober vanuit Eijsden wordt verreden.