Het veld was sterk, het resultaat daardoor degelijk. In de laatste voorbereidingen op de volgende wereldbeker, komend weekeinde in Val di Sole, heeft Michiel van der Heijden een zeventiende plek gepakt in de Swiss Bike Cup in Basel (UCI.HC).

Op het snelle parcours in de Zwitserse stad ging de overwinning naar krachtpatser Sam Gaze uit Nieuw-Zeeland. Gerhard Kerschbaumer en Matthias Stirnemann werden twee en drie. Van der Heijden gaf drie minuten toe, en finishte net voor Martin Gluth en Grant Ferguson. Ook wereldkampioen en wereldbekerwinnaar Nino Schurter finishte achter de Brabander; hij had in zijn thuisland af te rekenen met een gebroken ketting en een lekke band en werd slechts 23e.

Ook bij de belofte-mannen waren de verschillen klein. Marc Bouwmeester reed vanaf het begin in een het omvangrijke peloton van bijna twintig coureurs. Een valpartij in de slotfase kostte hem echter een een korte uitslag, de coureur van Mijnbad/Giant werd negentiende. Bij de junioren finishte Tim van Dijke als 28e.

Alle uitslagen Swiss Bike Cup Basel