Vanwege vergunningproblemen kon de SSangYong Benelux Cup in Geraardsbergen op het laatste moment niet doorgaan, maar Kluisbergen wierp zich gelukkig op als vervanger. Zondag werden daar op een dag mooie, maar niet al te druk bezochte wedstrijden gehouden. 

Hans Becking leek in het Belgische plaatsje lang op de weg naar de zege bij de elite-mannen, maar hij werd achterhaald en vervolgens geklopt in de sprint door de Belgische veldritprof Kevin Pouwels. De Duitser Markus Schulte-Lünzum finishte als derde, voor Bart de Vocht en Didier Bats. Frank Beemer (zevende) en Erik Groen (negende) schaarden zich ook bij de beste tien.

Bij de elite-vrouwen boekte Sophie von Berswordt een van de mooiste zeges uit haar mtb-carrière. De Maastrichtse was oppermachtig en won met drie minuten voorsprong op Alice Pirard. Maaike de Heij kwam als derde over de meet, voor Didi de Vries en Britt van den Boogert.

Een vol programma dus, dat begon met een overwinning voor Niek Hoornsman bij de nieuwelingen. Hij klopte Nederlands kampioen Milan Ziemerink en Perry Wit. Arno Tureluren (voor Wim de Bruin en Maarten Visker) en Ronny Geurts (voor Jack Piels en Frans Viveen) wonnen respectievelijk bij de amateurs en de Masters 50+. In de Masters 30+ categorie was Michiel van Aelbroeck oppermachtig, en bij de veertigplussers boekte Kurt Tempst een mooie zege.

Daarnaast waren er overwinningen te noteren voor Puck Pieters (voor Larissa Hartog en Dieke van Wilgen bij de nieuwelingen-meisjes), Zoë Mulder (voor Hannah van Boven en Rune Debremaeker bij de junior-vrouwen) en Marten Haitjema (voor Rob Gambon en Bruno Van Duyse bij de junioren).

Komend weekend gaat de Benelux Cup verder met een manche in Zoetermeer, voordat de competitie op 23 en 24 september afsluit in Sittard.