Het is een week van uitersten: na de bijzondere prestatie van Bram Rood en Ramses Bekkenk – eindzege in de 700 kilometer lange Offroad Finnmark – leverden ook Hans Becking en zijn Belgische partner Joris Massaer een knap staaltje werk af. Zij schreven de Colombiaanse zevendaagse La Leyenda del Dorado op hun naam. Ze moesten daarvoor beklimmingen van 2000 meter aan één stuk, etappes met 4000 hoogtemeters én een top van 4500 meter hoogte overwinnen.

Massaer en Becking (CST-Sandd) legden de basis voor hun overwinning, waarin ze afrekenden met duo’s als Christoph Sauser en Pablo Montoya en Peter Hermann en Daniel Gathof, in de eerste dagen van het evenement. Na flink afzien in het loodzware middengedeelte van de etappekoers (waarin het Nederlands/Belgische tweetal gewoon elke dag op het podium eindigde) sloten ze in stijl af met winst in de korte laatste etappe.

” De eerste 3 dagen gingen super, daarna werden de klimmen hoger en werd het zwaarder, maar we hebben goed stand gehouden”, keek Becking terug op de etappewedstrijd, waarin hij de laatste dagen Massaer op sleeptouw moest nemen. “Maar ook ik had het moeilijk. Vooral boven de 3500 meter was het heel erg pittig.”

Volgens Becking is de meerdaagse ondanks de zwaarte een aanrader, met een prachtig parcours in een schitterend landschap. “Het is heel gaaf, we hebben echt heel veel van Columbia gezien.”

Uitslagen La Leyenda del Dorado 2017