Misschien dat het helpt dat hij op korte termijn vertrekt naar Colombia voor de loodzware La Leyenda del Dorado.  Hans Becking – die daarom ook het EK mist – zag zondag door een lekke band zijn tweede nationale titel  op rij in rook opgaan.

De vraag of hij teleurgesteld was, was na afloop een overbodige. Becking had er flink de pee in dat hij  met nog twee ronden te gaan zijn voorsprong van 30 seconden op Michiel van der Heijden door pech verloor en vervolgens in een rechtstreeks gevecht met zijn concurrent het onderspit delfde.

“Ik was liever op waarde geklopt”, baalde hij. “Ik lag comfortabel op kop, maar reed lek toen ik me opmaakte om de laatste twee ronden vol dor te trekken. Tja, Michiel is een bijter hè. De op een na laatste ronde heb ik nog een keer getest, maar toen voelde ik dat we elkaar niet veel toegaven. In de laatste ronde moest ik even mijn voet aan de grond zetten om m’n ketting terug te leggen. Michiel had een seconde of zes, en dat kreeg ik niet meer dicht.”