Ze houdt van de discipline en stond daarom vrijdagavond gewoon aan de start van het NK Eliminator, terwijl haar zondag een zware strijd staat te wachten op het NK Cross-Country. Anne Terpstra hield zich ook niet in en dat leverde haar de nationale titel op. De Apeldoornse onttroonde daarmee Lizzy Witlox, die nu derde werd. De tweede plek was voor de sterke Kiki van Asselt, vierde werd Larissa Hartog.

Hoewel het startveld slechts zeven deelnemers telde, maakten de vrouwen er toch een aantal mooie heats van. Ook de finale was geen uitgemaakte zaak. Witlox had een sterke start en ging voor Terpstra de eerste versmalling op. De latere Nederlands kampioene stelde echter orde op zaken. Ook van Asselt haalde Witlox nog in, en ze finishte niet ver achter Terpstra.

Terpstra was vanzelfsprekend heel blij met haar titel. “Ik vind dit gewoon heel leuk om te doen en een Nederlandse titel pakken is natuurlijk super gaaf. Het is mooi dat het hier in Nederland op deze manier georganiseerd wordt, en het zou mooi zijn als de discipline een beetje nieuw leven kan worden ingeblazen dankzij de World Cups die nu worden gehouden.”