Geef haar kilometers smalle, technische paden voor haar wielen en ze is in haar sas. Hielke Elferink vermaakte zich afgelopen week tijdens de BC Bike Race in Canada. De ‘ultimate singletrack experience’ in de staat British Columbia bleek een kolfje naar de hand van de Nederlands marathonkampioene, die na zeven etappes een mooie derde plek in het eindklassement pakte.

“Ik heb hier heel erg van genoten”, keek Elferink (Craft-Rocky Mountain) terug op de wedstrijd. “Ik denk dat ik nog wel even tijd nodig heb om alle indrukken te verwerken. Denk dat de bekende after-racedip me de komende tijd hard gaat raken.”

Elferink finishte in elke etappe op de zevende plaats. Alleen wereldtopper Katerina Nash en diens teamgenote Maghelie Rochette bleken een maat te groot. In het eindklassement was het verschil ongeveer een uur.