Vorig jaar verloor hij zijn titel door een volgens hem dubieuze val in de finale, vrijdagavond heroverde Jeroen van Eck na een zeer spannende finale de titel op Daniël Prijkel. Het betekende veel voor de specialist van Stappenbelt-Specialized. “Alleen de titel telde hier voor mij, met minder had ik geen genoegen genomen”, zei hij met het rood-wit-blauw om zijn schouders.

Van Eck had zich de druk van het kampioenschap opgelegd, maar hij kreeg de titel absoluut niet cadeau. Een compliment aan de concurrentie: onder meer Randy de Beus (winnaar van de kleine finale), Gosse van der Meer (vierde) en de verrassend sterke Carlo van den Berg (derde) zorgden voor spannende races. Prijkel en Van Eck staken daar een klein beetje bovenuit. Beiden haalden zonder problemen de eindstrijd.

In die finale schoot Prijkel als een komeet uit de startblokken. Hij ging als eerste de eerste technische sectie in en deed er vervolgens alles aan om Van Eck achter zich te houden. “Ik heb het ontzettend vaak geprobeerd”, haalde Van Eck zijn race terug. “Maar Daniel is een snelle, en sluwe coureur. Hij hield telkens knap de deur dicht. Ik probeerde het zelfs buitenom op het steile klimmetje. Het was zo spannend, dat ik mijn benen niet eens voelde, terwijl die echt ontploften na de streep. Maar ik ben niet in paniek geweest. Ik heb veel getraind op dit soort situaties, zorgen dat ik rustig blijf als ik onder druk sta. Ik merkte dat Daniel het zwaar kreeg en kon hem in de laatste tweehonderd meter nog inhalen.”

De Nederlandse titel is ook goed voor het vertrouwen van Van Eck, die zich aan het voorbereiden is op het EK, eind juli in Italië. Ook daar kan hij zijn titel terugveroveren. “Dat is een stuk lastiger. Maar het kan zeker. In de eliminator kan veel gebeuren en ik de vorm is erg goed op het moment.”