De Vaude Engadin Bike Giro is gewonnen door de Oostenrijker Jochen Kass. Hij profiteerde in de laatste etappe van de prachtige driedaagse rondom Sankt Moritz van materiaalpech van klassementsleider Adrien Chenaux.

In het elite-klassement bij de mannen hield Thijs van Amerongen de eer voor Nederland hoog. De Oldenzaler deed dat niet onverdienstelijk: hij gaf na drie ritten slechts een half uur toe op de eindwinnaar en finishte daarmee als twintigste in het eindklassement.

Kass had in de laatste rit aan een derde plek genoeg. Hij bleef na de opgave van Chenaux  Sascha Weber en Nicola Rohrbach voor in het eindklassement. Bij de elite-vrouwen ging de overwinning naar Cornelia Hug. Nienke Oostra finishte op meer dan vier uur afstand als veertiende en laatste in dat klassement.

Uitslagen Vaude Engadin Bike Giro 2017