Ze is in de World Cup inmiddels voorbijgestoken door haar nog jonge naamgenote Anne Tauber, maar dat neemt niet weg dat ook Anne Terpstra aan een prima seizoen bezig is. De Nederlands kampioene van Ghost werd afgelopen weekeinde in Andorra negentiende, haar beste resultaat sinds het jaar 2015.

Aanvankelijk reed Terpstra nog dertigste, maar door tot het einde constante rondetijden te blijven produceren vocht ze zich de top twintig in. En dat stemde haar meer dan tevreden. “Ik ben heel blij met dit resultaat, vooral omdat ik niet van hoogte hou. Tot nu toe was geen enkele World Cup perfect gegaan, maar deze ging voor de eerste keer heel goed, ook al lag ik ver naar achteren bij de start. Ik had een mooi gevecht met teamgenote Lisi Osl, en ik denk dat we elkaar wel vijf keer ingehaald hebben voordat ik haar definitief achter me kon laten.”