Het is een prachtige marathon en onderdeel van Sebamed MTB Series, maar net wat ver van Nederland, loodzwaar en aardig aan de prijs qua inschrijfgeld. En dus was Leander Hamelink de enige Nederlander die zondag de langste afstand van de Wiesbaden Bike Marathon volbracht.

Hamelink had voor de 124 kilometer en 3200 hoogtemeters 5 uur en 32 minuten nodig en dat leverde hem een vierde plek in de overall-rangschikking op, en een tweede in zijn leeftijdscategorie.

Hij gaf daarmee wel veel toe op de winnaar, Bikesight.nl-vriend Lomas Wefing. De pas 19-jarige in Duitsland woonachtige Brit kwam net binnen de vijf uur binnen en bleef daarmee nummer twee Jan-Frederik Finoulst vijf minuten voor. Sebastian Geimecke finishte kort voor Hamelink als derde.

Op de tachtig kilometer stond ook Peter van Es aan de start. Hij kwam daar als 29e binnen, maar dat bleek wel voldoende voor de zege in de Senioren-III klasse.

Uitslag Wiesbaden Bike Marathon 2017