Het staat bekend als de meerdaagse waar je de meeste klimkilometers krijgt voor je geld: de Zillertal Bike Challenge. Maar dat betekent niet dat ‘wij’ als ‘flachlanders’ niets kunnen presteren. Dat bewezen onder meer Rob van der Werf, Frank Beemer en Remco Smits afgelopen weekeinde in de Oostenrijkse Alpen.

Alsof het grote aantal hoogtemeters per kilometer (187 en 9126hm in drie dagen) nog niet voldoende was, kregen de deelnemers ook nog te maken met pittige weersomstandigheden. De tweede etappe werd vanwege sneeuwval aangepast, de laatste etappe finishte in de vrieskou op grote hoogte.

Van der Werf ging daar van de meer dan zestig (!) Nederlandse deelnemers als beste mee om: hij stond na drie dagen koers als elfde geklasseerd in het eindklassement, op korte afstand gevolgd door zijn teamgenoot Frank Beemer (twaalfde) en Remco Smits (dertiende). Ook Patrick van Leeuwen haalde de top twintig (zeventiende), Robbert de Nijs (21e) en Perry van den Bos (23e) vielen daar net buiten.  Mike van de Wouw pakte nog een mooie podiumplek mee (tweede) in de Alterklasse 4 (50+).

Uitslagen Zillertal Challenge 2017