Marc Bouwmeester groeit toe naar een uitstekende vorm voor het NK. De belofterenner van MijnBad/Giant reed zondag solo naar de overwinning in de laatste NL MTB Cup-manche in Apeldoorn.

Bouwmeester ging al vroeg alleen op avontuur en hield dat knap tot het einde vol. Achter hem ontstond een kopgroep met Erik Groen, Jeroen van Eck en Jeroen Boelen van het thuisrijdende Stappenbelt-Specialized Mountainbiketeam, en ook de dit jaar zo sterk rijdende Sam de Nijs. Uiteindelijk moesten De Nijs en Boelen lossen en vochten Groen en Van Eck voor de tweede plek, die Groen uiteindelijk naar zich toetrok.

Bij de vrouwen won Annemarie Worst. Zij bleef Maaike de Heij en Kiki van Asselt voor. In de overige categorieën waren de zeges voor Mick van Dijke (junioren), Julia Boschker (junior-vrouwen), Perry Wit (nieuwelingen), Puck Pieterse (nieuwelingen-meisjes), Lennart van Houwelingen (Masters 30+), Maikel Govaarts (Masters 40+), Gert Stappenbelt (Masters 50+) en Edwin Geerdink (amateurs).

Uitslagen NL MTB Cup Apeldoorn 2017