Een nieuw regelmatigheidsklassement met acht laagdrempelige, maar daarom niet minder uitdagende Nederlandse wedstrijden. Met de laatste manche in Apeldoorn eindigde afgelopen weekeinde de eerste editie van de NL MTB Cup, een klassement in het leven geroepen om het noodlijdende xc-racen in Nederland nieuw leven in te blazen.

Of dat laatste gaat lukken, daar is het nog vroeg voor om te oordelen. Wat wel duidelijk is dat de nieuwe Cup een paar mooie winnaars opleverde. Uiteindelijk bleken Jeroen Boelen en Kim Bodemann de meest regelmatige in de koningklasses, de elite- en belofte mannen en elite- en belofte vrouwen. Bij de teams ging de overwinning naar het altijd in meerdere categorieën voorin meerijdende Merida-Bassa, voor The Whoopers en Westland Wil Vooruit.

Boelen scoorde in acht races (met één schrapresultaat) in totaal 640 punten (een zege levert honderd punten op).De coureur uit Drunen bleef daarmee Sam de Nijs (Warmenhuizen), Max van Hoorne (Noordeloos) en Randy de Beus van ThijsHendriks.nl-Bikesight (uit het Brabantse Zeeland) ruim voor. Bodemann (De Lier) hield Kiki van Asselt (Apeldoorn) en Sanne Tent net achter zich.

Vanzelfsprekend werden ook in de andere categorieën prijzen uitgerekend. Daar gingen de eindzeges naar Edwin Geerdink (amateurs), Jesse Bikker (junioren), Anouk van der Meijden (junior-vrouwen), Christian de Graaff (masters 30+), Maikel Govaarts (masters 40+), Gert Stappenbelt (masters 50+), Perry Wit (nieuwelingen) en Puck Pieterse (nieuweling-meisjes).

De complete en up-to-date klassementen komen binnenkort hier online.