Zware omstandigheden en een mooi parcours, en strak georganiseerd. Goede verhalen stromen binnen over de RWP MTB Cyclo in Amerongen. Daar gingen Marc de Maar (90km) en Bart Pennings (60km) zaterdag met de overwinning aan de haal. Bij de vrouwen wonnen Annabelle Pont en Mary Rose Postma.

De Maar kwam na iets meer dan 3 uur en 20 minuten koers solo over de meet, op korte afstand gevolgd door Marcel Lommers en Freddie van der Schoot. Pennings klopte na 2 uur en 1- minuten medevluchter Irjan Luttenberg in de laatste meters, Maarten Janssen kwam op gepaste afstand als derde binnen.

De Cyclo was niet alleen onderdeel van de populaire SforZ MTB Marathoncup, maar was ook het toneel van het zelfbenoemde officieuze niet officiële open Nederlands kampioenschap marathon. Naast de hierboven al genoemde winnaars gingen de prijzen daar naar Van der Schoot (Masters 40+, lange afstand) en Pascal de Kort (Masters 50+, lange afstand), Mark Schepp (Masters 40+, korte afstand) en Emiel Kunkeler (Masters 50+, korte afstand).

Alle uitslagen RWP Mountainbike Cyclo