Ongetwijfeld ook een van de mooiste parcoursen van Nederland: dit weekeinde vindt in sportpark Orderbos in Apeldoorn de laatste manche van de MTB  NL Cup plaats. Het lijkt erop dat bij de elite-mannen Jeroen Boelen er met de eindzege vandoor gaat.

Boelen kan op het thuisparcours van zijn sponsor Stappenbelt Specialized het eindklassement binnenhalen. “Het is een reëel doel”, kijkt hij vooruit. “Maar ik wil vooral ook met onze ploeg de overwinning pakken”. Een kanshebber voor die overwinning is ook zijn ploeggenoot Erik Groen. “Ik heb een zware trainingsweek achter de rug met het oog op het NK, maar denk toch mee te kunnen doen om de zege”, zegt Groen. “Apeldoorn is een lastige ronde, omdat het nergens vlak is en je daardoor het gevoel hebt dat het niet lekker loopt.”

De precieze klassementen van de NL MTB Cup zijn na de vorige manche in Groesbeek nog niet online. Ze liggen, zo meldt de KNWU, komende zondag bij de inschrijving. De eerste editie van de wedstrijdserie was geen onverdeeld succes met soms kleine deelnemersvelden, maar biedt wel perspectief. De commissie Offroad van de KNWU gaat de NL MTB Cup evalueren en wil van daaruit verbeteringen doorvoeren voor volgend seizoen.