De NL MTB Cup, Benelux Cup, Bundesliga of andere (meerdaagse) UCI-evenementen in het buitenland. Allemaal ontzettend mooi, maar het echte werk voor de toppers in het xc-mountainbiken begint dit weekeinde tijdens de World Cup Mountainbike in het Tsjechische Nove Mesto Na Morave. Elf Nederlanders staan op de zogenaamde ‘entries-list’ van de vier verschillende categorieën.

Bij de elite-mannen is Hans Becking aanvoerder van een groep van vier Nederlanders. Hij wordt vergezeld door Mathieu van der Poel (die als belofterenner bij de elites start), Michiel van der Heijden en Frank Beemer. Anne Tauber (ook nog U23), Anne Terpstra en Britt van den Boogert staan op de lijst bij de elite-vrouwen.

In de belofte-categorieën heeft Nederland misschien wel de grootste kans op een medaille. Milan Vader is een van de favorieten bij de mannen, en ook David Nordemann is daar kanshebber voor een plek bij de beste vijf. Daarnaast zal Marc Bouwmeester zijn eerste World Cup bij de beloftes rijden. Bij de U23-vrouwen staat wereldkampioene veldrijden Annemarie Worst op de startlijst.

De wedstrijden van de elite-mannen en -vrouwen worden weer live uitgezonden op Redbull.tv. Daarnaast is er live-timing op de website van de UCI.

Programma World Cup Nove Mesto

Zaterdag
10.00 uur U23-mannen
13.15 uur Elite-vrouwen

Zondag
10.00 uur U23-vrouwen
14.15 uur Elite-mannen