Roel Verhoeven, Robbert de Nijs, Bart Classens, Jasper Ockeloen, Hans Becking, Bas Peters en Rob van der Werf: de marathonkleppers die zich tot nu toe hebben gekwalificeerd voor het WK Marathon. Die selectie krijgt een prachtige kopman. Mathieu van der Poel verkiest de wereldtitelstrijd in het Duitse Singen op 25 juni boven het NK op de weg, dat op dezelfde dag wordt verreden. Dat melden onze collega’s van Mountainbike.be.

Waar de hiervoor genoemde mannen zich kwalificeerden via een top-20 klassering in een manche van de UCI Marathonseries, zal Van der Poel moeten worden aangewezen door bondscoach Gerben de Knegt. Dat lijkt slechts een formaliteit. “Hij heeft me verteld dat als ik het goed doe in de BeMC, ik naar Singen zou mogen”, zei Van der Poel tegen Mountainbike.be.

In die BeMC liet de jonge alleskunner zien wat hij in zijn mars heeft. Ondanks het sterke deelnemersveld schreef hij de driedaagse met overmacht op zijn naam. Wat Van der Poel dit seizoen waard is op de echte échte grote afspraken, dat weten we dit weekeinde. Dan staat hij aan de start van de World Cup in Nove Mesto. Een week later laat hij de tweede wereldbeker in Albstadt schieten, ten faveure van de Ronde van België.