David Nordemann kruipt langzaam maar zeker richting de internationale top van het mountainbiken. Het 19-jarige talent van CST-Sandd-American Eagle reed zondag in het Londense Hadleigh Park naar een knappe achtste plek in een UCI-race van de buitencategorie.

Op het parcours waar in 2012 de Olympische Spelen werden verreden finishte Nordemann maar drie minuten achter de Franse winnaar Maxime Marotte. Verder hoefde hij alleen Anton Cooper, Manuel Fumic, Daniel McConnell, Grant Ferguson, Martin Gluth en Kevin Panhuyzen voor zich te dulden. Ook Frank Beemer (Habitat for Humanity) reed een mooie uitslag: hij werd dertiende.

Onervaren Koopmans zevende
Bij de vrouwen leverde Lotte Koopmans een knappe prestatie: de nog onervaren renster van Kona LTD finishte in het elite-vrouwenveld als zevende, kort achter Annemarie Worst (zesde). De zege was daar voor Annie Last, voor Barbara Benko, Rebecca Henderson en de Belgische Githa Michiels.  Ook Kiki van Asselt (elfde) en Maaike de Heij (veertiende) reden sterk.

Op Hadleigh Park was ook een manche in de UCI Junior Series. De junioren-tweeling Mick en Tim van Dijke reden daar mooi voorin mee. Mick van Dijke werd na een lekke band zesde, zijn broer Tim kwam als elfde over de meet. Zoë Mulder finishte op die positie (elfde) bij de junior-vrouwen.