Erik Groen heeft met een zeventiende plek in het Rye Bike-Festival in Oslo dit weekeinde een aantal UCI-punten bij elkaar gesprokkeld. De mountainbiker van Stappenbelt-Specialized had gehoopt op meer, maar hooikoorts weerhield hem van een beter resultaat.

Groen werd op vrijdag twaalfde in de openingstijdrit, op zaterdag zeventiende in cross-country en eindigde in de shortrace op zondag na een goede start (in de top tien) net buiten de top twintig (24e). “Het is gewoon heel erg balen”, zei Groen over de last die hij in deze tijd van het jaar van allergieën heeft.

Voor Marc Bouwmeester eindigde de Noorse etappewedstrijd in een nog grotere teleurstelling. De eerstejaarsbelofte (Mijnbad/Giant) reed in de cross-country zijn wiel kapot en was kansloos voor een korte uitslag. De driedaagse werd uiteindelijk gewonnen door de Noor Petter Fagerhaug, voor de Portugees Mario Costa en zijn landgenoot Martin Emil Siggerud.  De Deen Sebastian Fini Carstensen van het Nederlandse CST-Sandd-American Eagle won de openingstijdrit en finishte als zevende in het eindklassement.