Marc Bouwmeester kan terugkijken op een succesvolle reis naar Slovenië. De eerstejaars belofte van Mijnbad/Giant leverde na zijn derde plek in de SloXcup in Kamnik (UCI.C1) opnieuw een knappe prestatie: hij won zaterdag de SloXcup in Zirovnica (UCI.C2).

Bouwmeester, die de Italianen Denis Fumarola en Alessandro Naspi achter zich liet, haalde daarmee in totaal 60 UCI-punten binnen, meer dan voldoende om te mogen starten in een wereldbeker.

“Met die overwinning ben ik natuurlijk ontzettend blij”, zei Bouwmeester. “Dat ik als eerstejaars belofte direct een zege bij de elite achter mijn naam kan zetten is absoluut bijzonder. Dat geeft een goed gevoel. Maar bovenal voor mij belangrijk zijn de UCI-punten die ik gepakt heb. Die moet je hebben voor een goede startpositie in de wedstrijden. Hoe verder ik van voren sta, hoe gemakkelijker het is om richting de voorste jongens te rijden. Wellicht kan ik dan wel in de buurt van de eisen komen voor een EK of WK.”

Bouwmeester rijdt om die reden komend weekend ook een race in Noorwegen.