De SforZ Continental MTB Marathoncup, een Nederlands regelmatigheidsklassement met marathons in binnen- en buitenland, startte afgelopen weekend voor het eerst met de Gert-Jan Theunisse Classic, een race over één, twee of drie ronden van veertig kilometer vanuit het Brabantse Milheeze. Het bleek mede door de wind en de vele bochtige singletracks een lastigere kluif dan verwacht voor veel deelnemers.

Op de bekende social media was de gemene deler onder de deelnemers het woord ‘zwaar’ of een afgeleide daarvan en het aantal DNF’s in de uitslag was enorm. Dat winnaar Patrick de Laat voor de 120 vlakke kilometers 5 uur en 15 minuten nodig had om Marcel Lommers en Leon van der Heijden (nipt) voor te blijven zegt ook genoeg.

De Laat en Lommers reden in de tweede ronde samen weg en bleven tot in de laatste kilometers samen. “Waar waar bij de reguliere kop beurten het tempo enorm zakte als ik van kop ging, kreeg ik mijn compaan ook niet los gereden”, zei De Laat over de laatste kilometers. “Toen maar geprobeerd om op de laatste lange single-track van circa 2 kilometer op kop te zitten, dan zou ik in ieder geval nog voor de overwinning mee kunnen sprinten, omdat inhalen mission impossible was. Tot mijn verbazing en opluchting kreeg ik de ruimte om naar de winst te rijden. Het pijpje was blijkbaar helemaal leeg bij Lommers.”

Op de tachtig kilometer ging de overwinning naar Roel van der Stegen, voor Maarten Janssen en Bart Pennings. Bij de vrouwen waren de eerste plekken voor Silvia Brouwer (120km) en Karen Brouwer (80km). Later zullen op www.mtbmarathoncup.nl de eerste klassementen van de wedstrijdserie verschijnen.

[su_button url=”https://www.gertjantheunisseclassic.nl/” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Gert-Jan Theunisse Classic 2017 [/su_button]