Het is door concurrentie van verschillende andere wedstrijden niet meer het traditionele eerste echte meetmoment voor de fans van Duitse marathons, maar uiteraard stonden er zaterdag wel weer een aantal Nederlanders aan de start van de SKS ‘Mega Sports’ Bike Marathon in Sundern-Hagen. Daarvan was Roy Beukers de beste.

De coureur van Pearl Izumi werd vijfde, op dertien minuten achterstand van de oppermachtige Duitse winnaar Christian Kreuchler. Ook de Klaus Reinisch, Günther Reitz en Michael Gross waren tijdens de krap 100 kilometer lange race sneller dan Beukers.

Ook mooi: kort achter Beukers kwam good-old Wil Baselmans als zevende over de meet. ‘Hercules’, meervoudig Nederlands marathonkampioen bij de veertigplussers, was een tijdje van de voorposten van het marathonbiken verdwenen maar lijkt een zeer goede winter gedraaid te hebben. Ook Leander Hamelink (negende) en Michael Emmerik (tiende) haalden de top tien.

[su_button url=”http://my5.raceresult.com/66733/RRPublish/pdf.php?name=Ergebnislisten%7CMarathon%20100%20km%20ZW&contest=1&lang=de” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag SKS Bike Marathon Mega Sports 2017 [/su_button]