Hielke Elferink dendert lekker door in haar specialiteit marathonbiken. De viervoudig Nederlands kampioene won zaterdag voor het eerst in haar carrière de prestigieuze Rocky Mountain Bike Marathon in Riva del Garda.

Elferink lag ‘slechts’ vierde in het begin van de race, maar de mountainbikester van Craft-Rocky Mountain nam het halfweg het parcours het initiatief over. Dat had ze vooral te danken aan de lastige afdalingen, waarin ze het verschil kon maken met haar concurrenten.

“Het was zwaar vandaag’, zei Elferink. “Je kunt zien dat mountainbiken niet meer alleen gaat om klimmen. Ik was niet het sterkste bergop vandaag, maar omdat de downhills zo pittig waren, kon ik daar mooi het verschil maken.”

Na 5.49 kwam ze uiteindelijk met een voorsprong van tien minuten  op de Poolse Michalina Ziólkowaska over de meet, derde werd Katrin Schwing (6.13u).

Bij de mannen was Robbert de Nijs op de 28ste plek de beste Nederlander. De coureur van Flexwinkel gaf ruim een half uur toe op winnaar Hermann Pernsteiner, die Urs Huber en Alban Lakata nipt voorbleef. Remco Smits finishte op de 52e plek.

[su_button url=”https://services.datasport.com/2017/mtb/gardasee/” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Bike Festival Riva del Garda 2017 [/su_button]