Na een zware Cape Epic lijkt Hielke Elferink weer prima hersteld te zijn. De Nederlandse marathonkampioene hervatte afgelopen weekeinde de competitie in de Tiliment Marathon Bike, een manche in de UCI Marathonseries in het Italiaanse Spilimbergo. Elferink kwam daar als derde over de meet.

Na een zware koers van 5,5 uur met lastige afdalingen en steile beklimmingen gaf Elferink (Craft-RockyMountain / 9thWave) twintig minuten toe op winnares Mara Fumagalli uit Italië. Ze kwam maar twee minuten te kort op de tweede plek van de eveneens Italiaanse Cristina Maria Nisi.

Bij de mannen ging de overwinning naar Juri Ragnoli, voor Hector Leonardo Leon Paez en Roel Paulissen. Opvallend: oud-wegprof Francesco Casagrande kkwam als vierde over de meet, kort voor Fabian Rabensteiner en Alban Lakata. Onze Britse ‘vriend van de site’ Lomas Wefing werd 49e.