Hij had zicht op de top tien, haalde dat uiteindelijk niet maar kan met een dertiende plek toch terugkijken op een mooi resultaat in de Swiss Bike Cup in Haiming (UCI.HC): Hans Becking, onlangs nog winnaar van de Portugal Tour MTB, steekt dit seizoen in prima vorm.

De Nederlands kampioen van CST-Sandd kwam in de slotfase net te kort om in het sterke veld zich bij de beste tien te nestelen. De winst in Oostenrijk ging naar Julien Absalon, voor Florian Vogel die door materiaalpech iets werd terug geworpen. Derde werd Anton Sintsov.

Pech voor Van der Heijden
Frank Beemer (Habitat for Humanity) kwam als 34e over de meet. Michiel van der Heijden had pech: zijn race zat er na een valpartij in de openingsfase snel op.

UCI Junior Series
In Haiming werd ook een manche verreden in het kader van UCI Junior Series. Daar reed de Zeeuwse tweeling Mick van Dijke (8e) en Tim van Dijke (15e) sterk. Rob Gambon werd in dezelfde race 40ste. Bij de junior-vrouwen finishte Zoë Mulder als 23e. Julia Boschker haalde de eindstreep niet.

[su_button url=”http://swissbikecup.ch/resultate/haiming#” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Swiss Cup Haiming 2017 [/su_button]