Het blijft worstelen voor het xc-mountainbiken in Nederland. Met nog drie weken te gaan tot de traditionele Paasbike, blijven de inschrijvingen van de wedstrijd in Nieuwkuijk – dit jaar de eerste Nederlandse manche in de Benelux Cup – ernstig achter bij wat nodig is voor een gezonde organisatie.

De organisatie van de Paasbike meldt dat er tot nu toe nog geen honderd deelnemers hebben ingeschreven in alle licentie-categorie├źn samen. Ze roepen alle renners op zich massaal en tijdig in te schrijven. “Zonder renners kunnen dit soort wedstrijden waar vrijwilligers veel wedstrijden in stoppen niet bestaan”, aldus de organisatie.

Onlangs trapte het nationale mountainbikeseizoen af met redelijk goed gevulde deelnemersvelden in Berlicum, de eerste race in de nieuwe NL MTB Cup. De tweede wedstrijd in die serie, afgelopen weekeind in Burgh-Haamstede, had echter ook al te kampen met weinig inschrijvers.