Bijzondere uitslagen afgelopen weekend bij de Zwiep MTB Cup in Oldenzaal. Tijdens de derde manche van de Holland MTB Cup boekte Max van Hoorne zijn eerste overwinning bij de elite-mannen. Bij de elite-vrouwen stonden er zelfs drie rensters op het hoogste treetje.

Van Hoorne, die zich in het verleden vooral toonde in de Jan van Arkel-wintercompetitie, profiteerde op het afwisselende parcours van pech van Erik Groen, die solo op kop reed maar werd teruggeworpen.  Van Hoorne reed in een groep met onder meer Thom Bonder (tweede) en Perry van den Bos (derde), en bleek de sterkste sprinter. Sam de Nijs werd vierde, Jeroen van Eck vijfde.

Bij de vrouwen reden Marquerite de Neve, Monique Zeldenrust en Laura Turpijn in een kopgroep, maar daar ging de jury in de fout. Het drietal kreeg geen bel voor de laatste ronde en kreeg halverwege hun ‘laatste’ ronde te horen dat het finishdoek al was gevallen. Ze stopten vervolgens met hun wedstrijd en werden later gezamenlijk op het podium geroepen.

Bekijk alle uitslagen van Oldenzaal hier.