Vorig jaar liet ze al zien veel in haar mars te hebben, bij haar eerste echte krachtmeting van 2017 bevestigde Anne Tauber dat ze van plan is komend seizoen op dezelfde voet door te gaan. De 22-jarige renster van Habitat for Humanity kwam in de zwaarbezette Kamptal-Klassik in het Oostenrijkse Langenlois (UCI.C1) als tweede over de meet.

Tauber hoefde na bijna anderhalf uur koers op een loodzwaar parcours alleen maar een half minuutje toe te geven op de sterke Hongaarse Barbara Benko. Ze finishte daarentegen voor Janka Stevkova (een 41-jarige Slovaakse!), Alexandra Engen, Jitka Skarnitzlova, Elisabeth Osl, Aleksandera Podgorska en Tanja Zakelj.

Waar Tauber met haar prestatie liefst veertig UCI-punten aan haar totaal toevoegde, kwam haar teamgenoot Frank Beemer bij de elite-mannen net te kort om in de punten te finishen. Beemer werd in een veld van liefst tachtig coureurs twintigste. De winst was daar voor Bartlomiej Wawak, voor Nadir Colledani en Jan Skarnitzl.

[su_button url=”http://www.uci.ch/mountain-bike/results/” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Kamptal-Klassik 2017 [/su_button]