In de koninginnerit van de Cape Epic (103km/2800hm) is bij de elite-mannen het klassement in zijn plooi gevallen. Voor de derde dag op rij dicteerden Nino Schurter en Matthias Stirnemann het tempo. Het duo van Scott-SRAM won de rit, reed hun grootste concurrenten Christoph Sauser en Jaroslav Kulhavy op zes minuten achterstand en kan de eindzege van de prestigieuze Zuid-Afrikaanse meerdaagse bijna niet meer ontgaan.

Achter Schurter en Stirnemann finishten ‘marathonteams’ Max Knox/Leonardo Paez en Nicola Rohrbach/Daniel Geismayr als tweede en derde, nog voor Sauser en Kulhavy (die opnieuw lek reden) én ruim voor Henrique Avancini en Manuel Fumic. Het tweetal dat lang aan de leiding stond kwam er voor de tweede dag op rij niet aan te pas, werd slechts achtste en moesten hun derde plek in het klassement afstaan aan Knox en Paez.. Michiel van der Heijden en Andri Frischknecht kregen ook te kampen met een lekke band en kwamen op dertien minuten als zesde over de meet.

Spannende slotrit bij veertigplussers
Bij de Masters stevent de Cape Epic af op een spannend slot. De etappezege ging weer naar Cadel Evans en George Hincapie, met een relatief kleine voorsprong op Bart Brentjens en Abraao Azevedo en klassementsleiders Tomi Misser en Ibon Zugasti.  In het algemeen klassement staan de twee Spanjaarden nog minder dan drie minuten voor op Evans/Hincapie en Brentjens/Azevedo, die elkaar slechts vijf seconden toegeven.

Elferink wederom zevende
Voor de derde dag op rij finishten Hielke Elferink en Cornelia Hug op de zevende plek in de daguitslag, een plek die ze in het klassement inmiddels op acht seconden zijn genaderd. Door een valpartij van Sabine Spitz (gebroken stuur) is de strijd voorin bij de vrouwen beslist. Daar staan Esther Suss en Jennie Stenerhag nu meer dan een half uur voor op Mariske Strauss en Annie Last. Spitz en Robyn de Groot staan een kwartier daarachter derde.

[su_button url=”https://www.cape-epic.com/riders/the-2017-race/results” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Cape Epic 2017 [/su_button]