Het blijft ongemeen spannend in de Cape Epic. De derde etappe (74km/1700hm) werd woensdag opnieuw een prooi voor Christoph Sauser en Jaroslav Kulhavy.  Misschien nog wel belangrijker: het tweetal van Investec-Songo liep na wederom een etappe op de scherpst van de snede flink in op  Manuel Fumic en Henrique Avancini (vierde). Ze staan nu nog maar iets meer dan een minuut achter op de klassementsleiders van Cannondale.

In de slipstream van Sauser en Kulhavy kwamen Nino Schurter en Matthias Stirnemann (Scott-SRAM) als tweede over de meet, vlak voor de verrassend sterke Nicola Rohrbach en Daniel Geismayr van Centurion Vaude. Michiel van der Heijden en Andri Frischknecht doen nog steeds goed mee: de ‘Scott-SRAM Young Guns kwamen achter Hector Leonardo Paez en Max Knox (vijfde), Karl Platt en Urs Huber (zesde), Philip Buys en Matthys Beukes (zevende) en de Belgen Frans Claes en Sebastien Carabin (achtste) als negende binnen. Vlak voor Ismael Ventura en Enrique Vergara, met een achterstand van 7,5 minuut op de etappewinnaars.

Brentjens in gevecht met Evans en Hincapie
In de masters-categorie ontwikkeld zich een prachtige strijd tussen Bart Brentjens en Abraao Azevedo en het Tour de France-duo George Hincapie en Cadel Evans. Het laatste duo ging er na een sprint met dagzege vandoor. Klassementsleiders Tomi Misser (oud-wereldbekerwinnaar downhill) en Ibon Zugasti verloren bijna zeven minuten, waardoor het ook in het algemeen klassement weer spannend is. Daarin staat Brentjens nu tweede op vijf minuten achterstand, Evans en Hincapie zijn derde met bijna twaalf minuten achterstand.

Verbetering bij Elferink
Na de moeizame tweede rit ging het bij Hielke Elferink woensdag iets beter. Op slechts twaalf minuten achterstand van etappewinnaars Sabine Spitz en Robyn de Groot kwam ze met haar partner Cornelia Hug als zesde over de meet. Door een tweede plek in het dagklassement behouden Esther Suss en Jennie Stenerhag de leiderstrui.  Elferink en Hug staan zevende.

[su_button url=”https://www.cape-epic.com/riders/the-2017-race/results” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Cape Epic 2017 [/su_button]