Dat ze kan lachen om de manier hoe ze de sprint om de vijfde plek verklooiden is een goed teken. Na een zeer tegenvallende tweede etappe ging het bij Hielke Elferink en haar teamgenote Cornelia Hug een stuk beter in de derde etappe van de Cape Epic.

“Het is op een of andere manier toch een mentaal ding hoe er zo’n groot verschil kan zitten tussen de ene en de andere dag”, kijkt Elferink op de rit terug. “Het ging vandaag lekker, we zaten er goed bij en hebben echt kunnen ‘battlelen’ met de teams om ons heen. Uiteindelijk mochten we gaan sprinten om de vijfde plek met een Afrikaans team. Zij versnelden, ik riep heel hard links om Cornelia daarop te attenderen. Maar ze stuurde daardoor direct die kant op, waardoor ik viel. Daarna waren we natuurlijk kansloos, haha.”

‘Maar ze stuurde daardoor direct die kant op, waardoor ik viel’