Het Nederlandse strandseizoen is voorbij, maar in het buitenland gaat het nog kort door. Strandteam Imming stond afgelopen weekeinde aan de start in Middelkerke en kwam met een dubbel gevoel terug uit de Belgische badplaats: Richard Jansen won, maar Toon Imming raakte bij een valpartij geblesseerd.

De coureurs van Imming bepaalde vanaf begin aan het tempo. Na een aantal pogingen sprong Jansen samen met Gianni Vermeersch weg. Zij pakten, mede door afstopwerk van de Nederlandse ploeg, al snel 30 seconden voorsprong  Halverwege de ronde was een lastige gedeelte met veel single tracks over een militair terrein. Hier was Jansen sterk, maar Vermeersch zette hem onder druk.

Valpartij
Bij het ingaan van de laatste ronde gebeurde met wind in de rug een vervelende valpartij, waarbij Toon Imming was betrokken. Hij kwam lelijk terecht toen hij werd gelanceerd over een strekdam. “Door de snelle hulp van teammaat Pim de Waard was er snel ambulancepersoneel aanwezig”, vertelt de ploeg op de Facebook-pagina. “Na controle in het ziekenhuis blijkt hij (voorlopig) geen breuken te hebben opgelopen; wel heeft hij diverse kneuzingen en een spierscheur.”

In dezelfde laatste ronde reed Jansen weg bij zijn vluchtmakker. en won daarmee de koers met een ruime voorsprong. Bram Imming won nipt de sprint van een tweede groepje en werd vierde.

Strandteam Imming staat volgende week ook nog aan de start van de Battle of the Beach in Wales.