Ze liet deze winter tijdens enkele internationale veldritten al zien in uitstekende vorm te verkeren en dat heeft Denise Betsema afgelopen zondag nog maar eens bevestigd. De Texelse was bij opening van de NL MTB Cup in Berlicum oppermachtig bij de elite-vrouwen.

“Deze overwinning geeft natuurlijk een erg goed gevoel”, sprak de mountainbikester van haar eigen team Bed&Wheels Trek. “Ik kijk terug op sterke wedstrijd en ik ga onwijs gemotiveerd komend seizoen in.”

Betsema zat kort na de start in de derde positie, maar nam al snel de kop over om te beginnen aan een solo die ze tot aan de streep volhield. Lizzy Witlox (Merida) kwam op gepaste afstand als tweede binnen, de nog niet zo lang koersende Lotte Koopmans (Kona LTD) liet met een derde plek nog maar eens haar potentie zien.

“Deze week vertrekken we richting Marseille om daar mijn eerste C1 mountainbikewedstrijd te rijden”, keek Betsema vooruit. “Hopelijk zet dit goede gevoel deze week door.”

Achter het drietal op het podium haalden ook Marquerite de Neve, good-old Reza Hormes-Ravenstijn, Kiki van Asselt, Pleuni van Gulik-Möhlmann, Lilian de Geus, Iris van der Pol en Kim Bodemann de top tien.