Vorige week moest hij vanwege ziekte nog opgeven in Chelva, maar afgelopen weekend ging het in een ander Spaanse plaats prima met Milan Vader. De coureur van Watersley R+D won in Banyoles de eerste manche van de Copa Catalana, bij de beloftes.

Vader bleef in zijn categorie Daniel Thibault en Joshua Dubau voor en finishte in elite-wedstrijd (UCI.HC) als dertiende overall. De winst ging naar de Fransman Victor Koretzky, vooor zijn landgenoot Jardan Sarrou en de Spanjaard Carlos Coloma. Vlak voor Vader finishte Julien Absalon als elfde.

Zeventiende plek voor Witlox
Lizzy Witlox, net als Vader een pupil van oud-bondscoach Tim Heemskerk, reed bij de elite-vrouwen een prima race. In een sterk, goed gevuld startveld finishte de 22-jarige renster van Merida als zeventiende. De wedstrijd werd gewonnen door de Francaise Pauline Ferrand-Prevot, die afrekende met de Hongaarse Barbara Benko en de Mexicaanse Daniela Campuzano.

[su_button url=”http://www.uci.ch/mountain-bike/results/” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Copa Catalana Banyoles [/su_button]